المكونات
1/ 2 كيلو صدور فراخ
2 حبة بصل مفرومين
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
3 ملاعق كبيرة لسان عصفور
3 ملاعق نعناع فريش مفروم
1/ 4 حزمة كرفس مفروم
3 ملاعق كبيرة بقدونس
4 ملاعق كبيرة شوفان
1/ 2 ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بابريكا
2 ملعقة كبيرة زيت
ملح وفلفل
طريقة التحضير
1- قطعي الصدور لمكعبات صغيرة، وافرمي البصل وشوحيهم مع بعض في الزيت لحد ما البصل يدبل، وبعدين تبليهم بالملح والفلفل والقرفة والبابريكا.
2- حطي الكرفس والنعناع المفروم والبقدونس وقلبيهم كويس، وسبيهم على نار هادية لمدة 20 دقيقة.
3- بعد كده حطي الصلصة والمية وقلبيهم لحد ما الصلصة تمتزج كويس، وسبيهم لحد ما الشوربة تغلي.
4- حمري لسان العصفور، وحطيه في الشوربة مع الشوفان، وغطي الحلة وسبيها على النار لمدة 10 دقائق؛ لحد ما تحسي إن لسان العصفور بدأ يستوي، وبعدين اطفي وسبيه يكمل سواه في حرارة الشوربة.
5- عند التقديم زينيها بالنعناع وعصير الليمون وقدميها.. بالهنا والشفا.
ملحوظة: ممكن تحطي الخضروات اللي أنت عايزاها، وبكده تبقى متكاملة العناصر الغذائية.
0 التعليقات:
إرسال تعليق