الجمعة، 31 مايو 2013

طريقة عمل الكريب

المكونات


بيضتين
٣/٤ كوب حليب
١/٢كوب ميه
كوب طحين
٣ملاعق زبدة سايحة
ملعقتين سكر
رشة ملح


التحضير


في خلاط أخلطي المواد مع بعض بس إنتبهي لا تعلقي على الزر لأ إضغطي ضغطة ووقفي وبعدين الضغطة اللي بعدها ١٠ ضغطات لا أكثر … حطي الخليط في الثلاجة على الأقل ساعة إلي ٤٨ ساعة . ثم سخني مقلاة و بعد ما تسخن أدهنيها بزبدة و حطي شوية من الخليط يكفي إنه يغطي المقلاة بس لا أكثر ولا أقل . يمكن أول كام واحده تكون كبيرة زيادة أو صغيرة بس عادي هاتعرفي تظبطيها بعدين . بعد ما تحطي الخليط حركي المقلاة عشان توزعين الخليط عليها خليها تطبخ حتىتصبح بنية من تحت بعدين إقلبيها. لو عايزة كريب مالح شيلي السكر.يمكنك تجميدها وتسخنينها بالفرن أو الميكروييف وقت الحاجه .




0 التعليقات:

إرسال تعليق

 
Design by Wordpress Templates | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Comparisons تعريب : ق,ب,م