سمك بوري علي حسب عدد الاسرة + طماطم + فلفل بارد + بقدونس + كرفس + ملح+ كمون + عصير ليمون + ورق الليمون +دبس الرمان + ردة للشوي
للتقديم 1/2 ك خل + 1/2 ك ماء + 2 فص ثوم + فلفل حامي + ملح خش
الطريقة
1-ينظف السمك بالدقيق
2-نترك قشور السمك
3-ينظف السمك من الداخل
4-في طبق نضع ( طماطم مكعبات صغيرة + فلفل بارد مكعبات صغيرة + ملح + كمون + بقدونس مفري + عيدان كرفس حلقات + ورق الليمون ( لو مش موجود مش مشكلة + قليل من دبس الرمان) و نقلب الخليط جيدا و تحشي به السمكة و تترك مدة لا تقل عن ساعتين
5-نحضر الشواية
6-ندهن سلك الخاصة بالشواية بقليل من الزيت
7-الشوايةتكون علي اعلي مستوي ( لضمان نضج السمك )
8-نضع السمك بالردة و يغطي جيدا
9-يوضع علي الشواية و يلقب بحرص من حين لاخر حتي يتغير لون الردة الي اللون الاسود
10-لو شعرتي ان السمك لو ينضج من الممكن وضعه في صنية علي هذة الصورة بدون اي اضافات و يوضع في الفرن في الرف اللي في الوسط
11-ثم شغلي الجريل حتي يشوح الوجه
12-بعد التاكد من تمام النضج يرش علي من الخليط ( الخل و الماء و الثوم و الفلفل مفري ناعم مع الملح )
13-و يقم بالهنا و الشفا
14-ملحوظة السمك لا ياخد وقت في النضج فلا تتركية اكثر من الازم حتي لا يجف من الداخل
وبلهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق