مقادير صوص الكراميل
كوب سكر
3 معالق كبيرة ماء
مقادير الكريم كراميل
1 ½ لتر حليب كامل الدسم
كوب سكر
10 بيضات
2 معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
لعمل الكراميل نحط السكر والماء على نار متوسطة لحد ما يصبح لونه ذهبي. نرفع من على النار ونصب حالاً في طبق الخبز ونحرك لحد ما الكراميل يغطي الطبق كله.
لعمل كريم الكراميل نخلط السكر مع الحليب ونتركه على نار متوسطة لحد ما يبدأ في الغليان. في نفس الوقت نكون بنضرب البيض مع معلقة واحدة من الفانيليا ونضرب على سرعة عالية لحد ما يثقل قوام البيض ويصبح مثل الكريمة ولونه فاتح جداً. نأخد 2 كوب من الحليب المغلي ونضيفه على البيض ونمزجهم جيداً. نضيف باقي الحليب ونمزج جيداً ونضيف المعلقة الثانية من الفانيليا. إذا إتكون أي رغوة أو فقاعات على وجه الخليط نحاول نشيلها بالمعلقة ونتخلص منها. نصب الخليط في طبق الخبز فوق الكراميل. نخبز الكريم كراميل في حمام مائي يعني نجيب صينية كبيرة جداً نملاها ماء مغلي ونحطها في الفرن ونحط طبق الكريم كراميل بداخلها بحيث إن الماء يوصل لحد نص طبق الكريم كراميل. نخبز في فرن هادي الحرارة جداً لحد ما الخليط يجمد ويتماسك. نسيبة في الثلاجة لحد ما يتماسك تماماً (يفضل يبات ليلة في الثلاجة). نقلبه في طبق التقديم ويقدم بارد
0 التعليقات:
إرسال تعليق